Ispis

Medenjaci

medenjak

Sastojci

  • 25 dag meda
  • 12 dag šećera
  • 10 dag maslaca
  • 50 dag brašna glatkog
  • 2 cija jaja
  • 1 mala žlica sode bikarbone

Postupak

Stavite šećer u med, zatim dodajte omekšali maslac i sve dobro izmiješajte.

Zatim dodajte jaja i 50 dag brašna u kojem je umiješana soda bikarbona, zamijesite tijesto i pustite da odstoji pola sata.

Od tijesta formirati kuglice koje se stavljaju u namazani pleh posipan brašnom.

Medenjaci se peku cca. 10 minuta na temperaturi od 180 do 200 °C.

Vruće premazati preljevom od l bjelanjka 12 dag šećera u prahu dobro izmiješanog mikserom i u to staviti 1 žlicu octa

Gotove medenjake staviti u dobro zatvorenu posudu pa tek onda poslužite.