Ispis

Punjeni krumpir

punjeni-krumpir

Sastojci

  • 8 velikih krumpira
  • 15 dag šunke narezane na kockice
  • 15 dag sira topivog narezanog na kockice
  • slatko ili kiselo vrhnje
  • sol
  • papar
  • ulje za pečenje

Priprema

Krumpire oprati pod tekućom vodom i skuhati ih.

Kuhane prerezati na pola i izdubiti sredinu.

Izvađeni krumpir pomiješati sa sirom i šunkom, zasoliti po ukusu, dodati papra po ukusu dobro izmiješati i tom smjesom puniti krumpir.

Punjene krumpire poslagati u vatrostalnu posudu namazanu uljem, na svaki krumpir staviti odozgo žlicu vrhnja i zapeći u pećnici na 200 do 220 °C cca pola sata.

Toplo poslužiti uz zelenu ili neku drugu salatu.

Savjet

U smjesu se može dodati origano i vrlo malo kuhane rajčice