Ispis

Goranski želudac ili nadelo

nadelo

Sastojci

  • 7 kom jaja
  • 500 grama kruha - star jedan do dva dana
  • 200 grama kuhana šunka ili suha šunka
  • 150 grama pareni hamburger ne panceta
  • 4 kom mladog luka
  • 75 grama svinjske masti
  • 1 kom umjetno crijevo
  • 1 kom svježi hren
  • 100 grama oštrog brašna
  • 2 dcl mlijeka
  • 1,5 dcl kiselog vrhnja

Priprema

Kruh star dan ili dva (bez kore) narezati na kockice. Suho meso (šunka) narezano na kockice kratko popržiti na svinjskoj masti da meso pusti svoj miris te ga pustiti da se ohladi.

Zatim maknite s vatre i dodajte nasjeckani luk te začine (samo pazite da ne presolite ako vam je šunka već dovoljno slana!).

Potom narezanom kruhu dodajte jaja i meso, sve dobro izmiješajte da postane 'jednolična' smjesa te pustite da odstoji barem sat vremena, a u međuvremenu namočite umjetno crijevo da se malo o(t)pusti.

Kada ste to napravili, crijevo napunite smjesom, ali pazite da ne prijeđe 3/4 volumena crijeva jer se ono tijekom kuhanje stisne, a smjesa se poveća. Nakon šo ste ga napunili, crijevo treba zašiti koncem.

Crijevo stavite kuhati u mlaku vodu kako se ne bi stislo odmah već postupno. Tijekom kuhanje crijevo će se napuhavati pa ga je potrebno nekoliko puta probušiti iglicom.

Kuhati sat i pol te na kraju zarezati na šnite i poslužiti uz hren, domaći sir i mladi luk.

Posjetite nas i uživajte u slasticama!

Provedite svoje vrijeme uživajući u slasticama iz naše radinosti i ispijajući tople napitke kako bi Vam dan bio ljepši!

Otvoreno …

  • Pon:8:30 – 21:30 h
  • Uto:8:30 – 21:30 h
  • Sri:8:30 – 21:30 h
  • Čet:8:30 – 21:30 h
  • Pet:8:30 – 21:30 h
  • Sat:8:30 – 21:30 h
  • Ned:9:00 – 21:30 h

Slastičarnica La Dolce Vita

+385 1 626 41 88

Zagrebačka 60/1
Velika Gorica, 10410

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pridružite nam se: facebook la dolce vita Google plus la dolce vita