Ispis

Purica sa umakom od kestena

Purica u umakom od kestena

Sastojci

  • purica l.75 kg
  • 25 dag kestena (kuhanog i očiščenog)
  • 5 dag suhih vrgana
  • stručak aromatičnog bilja (ružmarin lovor)
  • korijen mrkve
  • celera
  • crveni luk
  • maslac
  • pola čaše suhog bijelog vina
  • juha
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema

Odrezati krila, noge i vrat purici, oprati i posušiti a zatim soliti i paprtiti.

U utrobu purice staviti aromatično bilje i složiti na pleh za pečenje. Pouljiti i staviti u već zagrijanu pećnicu na 200°C.

Kad purica dobije zlatnu boju spustiti temperaturu na 170 °C, politi vinom i nastviti peći s time da svako tiliko se podlije sa juhom. Nakon 2 sata dodati mrkvu, celer i luk (sve narezano na ploške) te pokriti folijom. Peći dok se ne zarumeni.

Posebno zagrijati 2 dag maslaca dodati gljive koje smo prethodno jedan sat močili u hladnoj vodi i narezali na kockice, kuhani kesten i šeflicu sosa od pečene purice, popapriti i zasoliti po ukusu.

Sve propasirati, dodati još malo suhog vina te prokuhati dok ne ishlapi alkohol od vina. Pečenu puricu serviraati sa sosom od kestena i uz to kuhani krumpiru začinjen maslacom.

Posjetite nas i uživajte u slasticama!

Provedite svoje vrijeme uživajući u slasticama iz naše radinosti i ispijajući tople napitke kako bi Vam dan bio ljepši!

Otvoreno …

  • Pon:8:30 – 21:30 h
  • Uto:8:30 – 21:30 h
  • Sri:8:30 – 21:30 h
  • Čet:8:30 – 21:30 h
  • Pet:8:30 – 21:30 h
  • Sat:8:30 – 21:30 h
  • Ned:9:00 – 21:30 h

Slastičarnica La Dolce Vita

+385 1 626 41 88

Zagrebačka 60/1
Velika Gorica, 10410

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pridružite nam se: facebook la dolce vita Google plus la dolce vita